čtvrtek 14. srpna 2008

Osobnost Herculese Poirota

Hercules Poirot

Je velmi puntičkářský a snad až moc výstřední belgický detektiv. Má malou postavu oblejších tvarů tvarů, vejčitou hlavu s uhlově černými vlasy, které dominuje mohutný, pečlivě navoskovaný knír, jež je zároveň jeho chloubou i symbolem. Věk nelze určit - mění se s knihami v průběhu let. Rád nosí drahé obleky a mít na nohou jiné boty než jeho lakýrky je pro něj utrpení stejně jako neupravenost, smítko prachu či špatně uvázaná kravata. Je to docela gurmán, který velmi rád navštěvuje různé drahé restaurace, ale i běžné hospůdky. Je velmi hrdý na to, že pochází z Belgie, i když si o něm lidé často chybně myslí, že je Francouz, a komolí i jeho jméno, jež se vyslovuje erkül puaró - franc. výslovnost. Je velmi sebestředný a spousta lidí ho považuje za nafoukaného. Nicméně se svými úspěchy si to může i dovolit.

Při vyšetřování je jeho metodou systém a pořádek. K dopadení zločince se nehoní po různých stopách, ale používá svých šedých buněk mozkových. Avšak stopy, které jsou k dispozici, probádá s pečlivostí a vždy z nich vyčte něco, co policie nikdy nevidí.

Obvykle ho při vyšetřováníí doprovázejí někteří z jeho známých, ať už přítel Arthur Hastings nebo Japp - inspektor ze Scotland Yardu. Nebo také Poirotova sekretářka slečna Lemonová.

Jestli se Vám článek líbil, podpořte ho, prosím zde. Děkuji mnohokrát.

Změněno z původního textu na Wikipedii podle vlastních poznatků

Žádné komentáře: